România şi Republica Ghana au stabilit relaţii diplomatice la rang de Ambasadă la 10.08.1961. Ambasada României la Abuja, R.F Nigeria, gestionează şi relaţiile cu această ţară.
În luna mai 1991, la invitaţia Ministerului Apărării Naţionale a României, ne-a vizitat ţara M. W. Mesan Wood, membru al Comitetului Provizoriu de Apărare Naţională, comandant general al forţelor armate ghaneze.
În luna martie 1992, o delegaţie română condusă de subsecretarul de stat în M.A.E a vizitat Ghana şi a avut întrevederi cu ministrul afacerilor externe şi alţi membri ai guvernului ghanez.
În ianuarie 1993, a avut loc la Accra vizita unei delegaţii condusă de secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, invitată de guvernul ghanez, pentru a participa la ceremoniile inaugurării celei de-a patra Republici.
În luna septembrie 1999 o misiune economică condusă de secretarul de stat din Ministerul Economiei şi Comerţului a efectuat o vizită oficială în Ghana. Alte misiuni economice române s-au deplasat în Ghana în 1995 şi 2004.
În luna octombrie 2017, secretarul general al MAE, Cosmin Dinescu, a efectuat o vizită în Republica Ghana, având o întrevedere cu omologul din Ministerul Afacerilor Externe de la Accra.
În luna noiembrie 2017, în marja summit-ului Uniunea Africană-Uniunea Europeană, secretarul general al MAE, Cosmin Dinescu, a avut o întrevedere cu ministrul afacerilor externe ghanez, Shirley Ayorkor Botchway.
Ulterior, în luna martie 2018, ministrul afacerilor externe ghanez a efectuat o vizită la București, la invitația ministrului afacerilor externe român.
După aderarea României la U.E, cadrul juridic al schimburilor economice este reglementat de acquis-ul comunitar, respectiv de prevederile Acordului provizoriu de Parteneriat Economic (APE) U.E – Ghana, semnat în 2010.
Alte documente bilaterale:
Cetăţenii celor două ţări, titulari de paşapoarte turistice au nevoie de viză pentru a călători în Republica Ghana, respectiv în România.
Decembrie 2018