Relaţii bilaterale

Republica Arabă Siriană

 

Reprezentare diplomatică

România a stabilit relaţii diplomatice cu Republica Arabă Siriană la 9 august 1955, la nivel de legaţie. În perioada 1958 - 1961, Legaţia României la Damasc a funcţionat cu statut de Consulat General, iar la 10 octombrie 1961, după ieşirea Siriei din Uniunea cu Egiptul, relaţiile diplomatice româno - siriene au fost reluate, la nivel de ambasadă.

În august 1969, ca urmare a ridicării nivelului de reprezentare diplomatică româno-israeliană, guvernul sirian a întrerupt relaţiile diplomatice cu România. Restabilirea lor a avut loc la 19 octombrie 1972.

Ambasada României la Damasc este condusă de către domnul Dănuţ Florin Sandovici, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar (din aprilie 2007). Începând cu 7 decembrie 2012, România a redus la minimum personalul diplomatic din cadrul Ambasadei României la Damasc, mare parte a personalului, inclusiv ambasadorul, fiind relocată la Beirut (Liban).

Ambasada Siriei la Bucureşti este condusă, din octombrie 2007, de domnul Walid Ali Othman, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar.         

 

aprilie 2019

Centrul de presă

Ţări - zone geografice