Centrul de presă

Întrevederea secretarului de stat Dan Neculăescu cu Secretarul general al Comunității Democrațiilor

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
16.05.2018

Secretarul de stat Dan Neculăescu l-a primit, astăzi, 16 mai 2018, pe Thomas Garrett, Secretarul general al Comunității Democrațiilor (CD), aflat în vizită în țara noastră. Vizita sa la București confirmă profilul activ asumat de România la nivelul organizației, în calitatea de membru în structurile de conducere (Comitetul Executiv și Consiliul Guvernator), dar și interesul pentru pregătirea exercitării de către țara noastră a președinției Comunității Democrațiilor în perioada septembrie 2019 – septembrie 2021.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au trecut în revistă proiectele majore ale organizației, cu accent asupra Planului Strategic pentru perioada 2018-2023. Secretarul de stat Dan Neculăescu a reiterat atașamentul părții române față de valorile democratice, precum și susţinerea procesului de consolidare a organizației. De asemenea, a evidențiat interesul pentru asigurarea unui mandat de succes al țării noastre la conducerea organizației, mai ales că, în 2020, Comunitatea Democrațiilor va celebra 20 de ani de existență.

La rândul său, Thomas Garrett a exprimat satisfacția pentru excelenta cooperare cu România în cadrul Comunității Democrațiilor și a dat asigurări că Secretariatul Permanent va acorda întreg sprijinul pentru buna pregătire și desfășurare a mandatului României la președinția CD.