Centrul de presă

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a ambasadorului Republicii Azerbaidjan, Farid Abdinbayov, în vizită de rămas-bun

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
15.11.2018

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit, la data de 14 noiembrie 2018, pe ambasadorul Republicii Azerbaidjan, Farid Abdinbayov, în vizită de rămas-bun, la încheierea misiunii sale diplomatice la București. Discuțiile au vizat stadiul și perspectivele relațiilor bilaterale, cu accent asupra dezvoltării cooperării economice în domeniul transporturilor și cel energetic între România și Republica Azerbaidjan, elemente de actualitate legate de problematica europeană și cea regională, cooperarea în cadru multilateral.

Ministrul afacerilor externe i-a mulțumit diplomatului azer pentru activitatea sa în calitate de ambasador al Republicii Azerbaidjan la București. A exprimat satisfacția pentru relațiile bilaterale excelente, reliefate, între altele, prin faptul că Republica Azerbaidjan este singurul stat din Caucazul de Sud cu care România are un parteneriat strategic. A subliniat importanța consolidării cooperării bilaterale în domeniul conectivității între România și Republica Azerbaidjan, inclusiv prin valorificarea oportunităților existente în plan regional. În context, a arătat interesul României pentru transpunerea în realitate a proiectului Coridorului de transport mărfuri Marea Neagră-Marea Caspică și a exprimat satisfacția pentru convocarea celei de-a cincea sesiuni a Comisiei Mixte Interguvernamentale de cooperare economică și tehnico-științifică România-Republica Azerbaidjan. Totodată, a accentuat necesitatea diversificării cooperării economice bilaterale.

Ambasadorul azer a împărtășit evaluările cu privire la nivelul excelent al relațiilor bilaterale în contextul parteneriatului strategic dintre România și Republica Azerbaidjan. A mulțumit părții române pentru sprijinul oferit în ceea ce privește dezvoltarea relațiilor Azerbaidjanului cu UE și NATO. A punctat, la rândul său, importanța dezvoltării componentei practice a cooperării bilaterale.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice