Centrul de presă

Primirea de către Ministrul afacerilor externe, Ramona N.Mănescu, a Nunţiului Apostolic în România, Miguel Maury Buendía

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
04.09.2019

Ministrul afacerilor externe, Ramona-Nicole Mănescu, l-a primit miercuri, 4 septembrie 2019, pe Nunţiul Apostolic, decan al corpului diplomatic acreditat în România, Monseniorul Miguel Maury Buendía, în vizită de curtoazie.

Demnitarul român a mulțumit pentru urările de succes adresate în îndeplinirea mandatului, în numele corpului diplomatic acreditat la București, reliefând deschiderea pentru cooperare și dialog cu acesta.

Ministrul Mănescu a evidențiat succesul vizitei Papei Francisc în România, din perioada 31 mai-2 iunie a acestui an, desfășurată în contextul primei Președinții române a Consiliului Uninii Europene și la 20 de ani de la vizita Papei Ioan Paul al II-lea în România. De asemenea, a punctat faptul că programul vizitei Papei Francisc în România a reflectat dorința acestuia de a se întâlni cu cât mai mulți români și de a vizita toate regiunile istorice ale României moderne.

Interlocutorii au avut și un schimb de opinii privind stadiul și perspectivele relațiilor dintre România și Sfântul Scaun. În context, au evidențiat cooperarea foarte bună dintre România și Sfântul Scaun, amintind că, anul viitor, se vor aniversa 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice.

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice