Condiţii de călătorie

Rwanda

Ultima actualizare: 
12 ianuarie 2018


Condiții de intrare si regim de ședere

Cetățenii români pot călători în Rwanda numai în baza unei vize de intrare.

Pentru mai multe informații referitoare la tipurile de viză puteți accesa pagina web a Inspectoratului General pentru Imigrări din Rwanda www.migration.gov.rw .

 Există trei tipuri de vize :

 • Viza cu o singură intrare – “Single Entry Visa”, valabilă 30 zile iar costul acestui tip de viză este de 60 USD;
 • Viza Est-africană – este valabilă 1 lună și permite multiple intrări în estul Africii, costul acestei vize este de 100 USD;
 • Viza de tranzit – permite tranzitarea cât și șederea pe teritoriul Rwandei pentru 3 zile, iar costul acestui tip de viză este de 30 USD.

Condiții de acordare a vizei :

 • Pașaport valabil cel puțin 6 luni;
 •  Bilet de întoarcere;
 • Mijloace financiare.

 

Siguranță și criminalitate

Nu există restricții de circulație în nicio parte a țării, însă pentru siguranța dvs. vă recomandăm să urmați următoarele sfaturi:

 • să nu aveți sume mari de bani asupra dumneavostră, decât minimul necesar;
 • nu purtați bijuterii scumpe sau alte obiecte de valoare la vedere;
 • să respectați regulile de conduită și îmbrăcăminte specifice anumitor regiuni (în special în zonele locuite majoritar de musulmani);
 • în cazul nefericit al unui atac, jaf, cooperați cu atacatorii, evitați contactul vizual, predați tot ce aveți asupra dumneavoastră(bani, telefon mobil, bijuterii etc.) pentru a evita să fiți rănit de către atacatori.
 • Recomandăm tuturor cetățenilor români să-şi anunțe prezenţa în regiune la Ambasada României la Nairobi folosind e-mailul nairobi.consul@mae.ro (Nume, Prenume, data naşterii şi numărul de telefon mobil).

 

Sistemul medical

Vă recomandăm cu insistență să vă încheiați o asigurare de călătorie, medicală și de viață dacă doriți să călătoriți în Rwanda. Sistemul medical în Rwanda se situează la un nivel precar de performanță.Vă recomandăm insistent vaccinarea împotriva febrei galbene (şi deţinerea Carnetului Galben de Vaccinări împotriva FB) precum şi împotriva febrei tifoide, hepatitei A&B, difteriei şi poliomielitei.

Toți cetățenii străini care călătoresc între ţările CAE (Comunitatea Africii de Est) sunt solicitaţi să prezinte carnetul galben de vaccinări împotriva Febrei Galbene, la intrarea în aceste ţări (Kenya, Uganda, Rwanda,Tanzania, Burundi).

Vă recomandăm să contactați companiile aeriene cu care doriți să călătoriți spre ţările CAE pentru a verifica dacă aceștia solicită Carnetul Galben la îmbarcarea în România spre ţările CAE şi invers, având în vedere că au existat cazuri de acest gen în trecut.

Malaria este destul de răspândită în Rwanda. 

Vă recomandăm să procuraţi din timp, înainte de călătorie, un kit-medical împotriva malariei şi să utilizaţi măsuri contra ţânțarilor, cum ar fi spray-uri, plase sau aparate electrice.

 

Reglementări vamale

Transportul substanțelor halucinante și a drogurilor este considerată infracțiune deosebit gravă și se pedepsește cu închisoarea.

La ieșirea din țară este interzis:

 • Transportul de bunuri de proveniență animală: fildeș, piele, gheare, colți etc.

 

Regimul animalelor de companie

Animalele de companie trebuie să fie vaccinate împotriva rabiei iar proprietarul trebuie să fie în posesia unui pașaport internațional de călătorie pentru animalul său de companie. Este obligatoriu ca animalul sa dețină un microcip care se va scana la intrarea în țară.

 

Informaţiile prezentate în această secţiune au numai caracter informativ. Ele nu angajează răspunderea ministerului, pentru eventualele prejudicii suferite pe timpul călătoriei. Fiecare călător trebuie să fie conştient de faptul că riscurile de securitate sunt prezente oriunde în lume şi să îşi asigure în mod individual măsurile de protecţie necesare.

Centrul de presă

Ţări - zone geografice